Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast – wino musujące
Zupa do wyboru:
Rosół domowy z makaronem robionym u nas i wkładką mięsną
Krem pomidorowy z bitą śmietaną, żółtym serem i groszkiem ptysiowym
Krem brokułowy z bitą śmietaną i migdałami
Obiad:
Rolada śląska wołowa
Rolada wieprzowa
Schab ze śliwką i boczkiem
Karczek z grzybami
Indyk pieczony z morelą lub szpinakiem
Zrazy z indyka z żółtym serem
Kurczak pieczony – udko
Kotlet de volaille
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
(dwie i pół porcji mięsa na osobę)
Dodatki:
Kluski śląskie z koperkiem (jasne i ciemne)
Ziemniaki pure lub z wody z koperkiem
Sosy
Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło
Kapusta czerwona z jabłkiem na zimno
Kapusta młoda biała zasmażana
Kapusta kiszona zasmażana
Buraki
Surówka wiosenna
Surówka z por
Mizeria
(kapusty i surówki dostępne sezonowo trzy rodzaje do wyboru)
Dania wegetariańskie:
Zapiekanka z cukinii, z serem i pomidorem
Tarta z szpinakiem i ciastem filo
Faszerowana papryka zapiekana serem
Tort weselny piętrowy:
(na bazie kremów lub musów – wypiek własny)
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
lub
Fontanna czekoladowa z owocami i słodkościami
lub
Ciasto weselne (dwa kawałki na osobę)
Kawa / herbata (bez ograniczeń)
Zimna płyta:
Plater mięs pieczonych i wędzonych
Szynka pieczona
Karczek pieczony w ziołach
Boczek zwijany pieczony
Rolada z indyka pieczarką
Galantyna drobiowa
Szynka wędzona u nas
Schab wędzony u nas
(trzy rodzaje do wyboru)
Ser żółty
Roladka z szynki ze szparagą
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Ozorki wieprzowe w marynacie chrzanowo – musztardowej
Sałaty:
z ananasa z kurczakiem gotowanym
szopska
grecka
tuńczykiem
jarzynowa
brokułowa
z fasolki szparagowej z kurczakiem
Miks sałat z grillowanym kurczakiem i grillowanym ananasem
(dwie sałatki do wyboru)
Łosoś norweski wędzony na zimno u nas
Śledź zielony opiekany lub kulki rybne w marynacie
Papryka konserwowa
Ogórek konserwowy
Pieczarka marynowana
Pieczywo jasne i ciemne / masła smakowe
Pierwsza kolacja:
Kolacja w formie bufetu serwowana na sali
Udziec wieprzowy pieczony z miodem i piwem
Filet z łososia z sosem cytrynowo – szafranowym
Zapiekanka z ziemniaków, frytki
Fasolka szparagowa
Kapusta pekińska z kukurydzą
Sałata lodowa z vinaigrette
lub
Kolacja z grilla na tarasie w formie bufetu:
Karczek, filet z kurczaka
lub
Szaszłyk wieprzowy, pstrąg lub łosoś
Surówka z białej kapusty
Sałata lodowa z vinaigrette
Ogórki małosolne lub kiszone
Sos jogurtowy czosnkowy, sos grzybowy
Ziemniaki pieczone
Druga kolacja:
Barszcz czerwony
Krokiet lub pasztecik w cieście francuskim
Trzecia kolacja:
Paprykarz
lub
Bogracz
Wartość zestawu wraz z całkowitą obsługą,
bez ograniczeń czasowych, pokrowcami na krzesła,
klimatyzacją, oraz dekoracjami i kompozycjami kwiatowymi wynosi
280 zł / osobę
Apartament dla nowożeńców gratis.
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast – wino musujące
Zupa do wyboru:
Rosół z makaronem robionym u nas i wkładką mięsną
Obiad:
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Schab ze śliwką
Karczek z grzybami
Indyk pieczony z morelą lub szpinakiem
Kurczak pieczony
Kotlet de volaille
(dwie i pół porcji mięsa na osobę)
Kluski śląskie (jasne i ciemne)
Ziemniaki
Surówki sezonowe (trzy rodzaje)
Sosy
Tort weselny piętrowy:
(na bazie kremów lub musów – wypiek własny)
Deser lodowy z owocami
lub
Fontanna czekoladowa
lub
Ciasto (dwa kawałki na osobę)
Kawa / herbata (bez ograniczeń)
Zimna płyta:
Plater mięs pieczonych i wędzonych
Szynka pieczona
Karczek pieczony w ziołach
Boczek zwijany pieczony
Rolada z indyka pieczarką
Galantyna drobiowa
Szynka wędzona u nas
Schab wędzony u nas
(trzy rodzaje do wyboru)
Roladka z szynki ze szparagą
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Ozorki wieprzowe w marynacie chrzanowo – musztardowej
Sałaty:
Z kurczakiem pieczonym i ananasem
Szopska
Grecka
Z tuńczykiem
Jarzynowa
Brokułowa
Z fasolki szparagowej z kurczakiem
(dwie sałatki do wyboru)
Łosoś norweski wędzony na zimno u nas
Śledź zielony opiekany lub kulki rybne w marynacie
Papryka konserwowa
Ogórek konserwowy
Pieczarka marynowana
Pieczywo jasne i ciemne / masła smakowe
Pierwsza kolacja:
Kolacja formie bufetu serwowana na sali
Udziec wieprzowy pieczony z miodem i piwem
Indyk pieczony nadziewany kasztanami
Filet z łososia
Zapiekanka z ziemniaków
Fasolka szparagowa
Kapusta pekińska z kukurydzą
Sałata lodowa z vinaigrette
lub
Kolacja z grilla na tarasie w formie bufetu
Karczek
Schab z kością i boczkiem
Filet z kurczaka
lub
Szaszłyk wieprzowy
Pstrąg lub łosoś
Surówka z białej kapusty
Sałata lodowa z vinaigrette
Ogórki małosolne lub kiszone
Sos jogurtowy czosnkowy
Sos grzybowy
Ziemniaki pieczone
Druga kolacja:
Barszcz czerwony
Krokiet
Trzecia kolacja:
Zupa cebulowa z grzanką i parmezanem
lub
Żurek
Wartość zestawu wraz z całkowitą obsługą, bez ograniczeń czasowych, pokrowcami na krzesła, klimatyzacją, oraz dekoracjami i kompozycjami kwiatowymi wynosi
300 zł / osobę
Apartament dla nowożeńców gratis.
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast – wino musujące
Zupa do wyboru:
Rosół domowy z makaronem robionym u nas i wkładką mięsną
Krem pomidorowy z bitą śmietaną, żółtym serem i groszkiem ptysiowym
Krem brokułowy z bitą śmietaną i migdałami
Obiad:
Rolada śląska wołowa
Rolada wieprzowa
Schab ze śliwką i boczkiem
Karczek z grzybami
Indyk pieczony z morelą lub szpinakiem
Zrazy z indyka z żółtym serem
Kurczak pieczony – udko
Kotlet de volaille
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
(dwie i pół porcji mięsa na osobę)
Dodatki:
Kluski śląskie z koperkiem (jasne i ciemne)
Ziemniaki pure lub z wody z koperkiem
Sosy
Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło
Kapusta czerwona z jabłkiem na zimno
Kapusta młoda biała zasmażana
Kapusta kiszona zasmażana
Buraki
Surówka wiosenna
Surówka z por
Mizeria
(kapusty i surówki dostępne sezonowo trzy rodzaje do wyboru)
Dania wegetariańskie:
Zapiekanka z cukinii, z serem i pomidorem
Tarta z szpinakiem i ciastem filo
Faszerowana papryka zapiekana serem
Tort weselny piętrowy:
(na bazie kremów lub musów – wypiek własny)
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
lub
Fontanna czekoladowa z owocami i słodkościami
lub
Ciasto weselne (dwa kawałki na osobę)
Kawa / herbata (bez ograniczeń)
Zimna płyta:
Plater mięs pieczonych i wędzonych
-szynka pieczona
-karczek pieczony w ziołach
-boczek zwijany pieczony
-rolada z indyka pieczarką
-galantyna drobiowa
-szynka wędzona u nas
-schab wędzony u nas
(trzy rodzaje do wyboru)
Ser żółty
Roladka z szynki ze szparagą
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Ozorki wieprzowe w marynacie chrzanowo – musztardowej
Sałaty:
z ananasa z kurczakiem gotowanym
szopska
grecka
tuńczykiem
jarzynowa
brokułowa
z fasolki szparagowej z kurczakiem
Miks sałat z grillowanym kurczakiem i grillowanym ananasem
(dwie sałatki do wyboru)
Łosoś norweski wędzony na zimno u nas
Śledź zielony opiekany lub kulki rybne w marynacie
Papryka konserwowa
Ogórek konserwowy
Pieczarka marynowana
Pieczywo jasne i ciemne / masła smakowe
Pierwsza Kolacja:
Kolacja formie bufetu serwowana na sali
Udziec wieprzowy pieczony z miodem i piwem
Indyk pieczony nadziewany kasztanami
Filet z łososia
Zapiekanka z ziemniaków
Fasolka szparagowa
Kapusta pekińska z kukurydzą
Sałata lodowa z vinaigrette
lub
Kolacja z grilla na tarasie w formie bufetu
Karczek
Schab z kością i boczkiem
Filet z kurczaka
lub
Szaszłyk wieprzowy
Pstrąg lub łosoś
Surówka z białej kapusty
Sałata lodowa z vinaigrette
Ogórki małosolne lub kiszone
Sos jogurtowy czosnkowy
Sos grzybowy
Ziemniaki pieczone
Druga kolacja:
Barszcz czerwony
Krokiet lub pasztecik w cieście francuskim
Trzecia kolacja:
Paprykarz
lub
Bogracz
lub
Potrawka z kurczaka
Wartość zestawu wraz z całkowitą obsługą, bez ograniczeń czasowych, pokrowcami na krzesła, klimatyzacją, oraz dekoracjami i kompozycjami kwiatowymi wynosi