
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast – wino musujące
Zupa do wyboru :
Rosół domowy z makaronem robionym u nas i wkładką mięsną
Krem pomidorowy z bitą śmietaną, żółtym serem i groszkiem ptysiowym
Krem brokułowy z bitą śmietaną i migdałami
Obiad :
Rolada śląska wołowa
Rolada wieprzowa
Schab ze śliwką i boczkiem
Karczek z grzybami
Indyk pieczony z morelą lub szpinakiem
Zrazy z indyka z żółtym serem
Kurczak pieczony – udko
Kotlet de volaille
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
(dwie i pół porcji mięsa na osobę)
Dodatki
Kluski śląskie z koperkiem (jasne i ciemne)
Ziemniaki pure lub z wody z koperkiem
Sosy
Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło
Kapusta czerwona z jabłkiem na zimno
Kapusta młoda biała zasmażana
Kapusta kiszona zasmażana
Buraki
Surówka wiosenna
Surówka z por
Mizeria
(kapusty i surówki dostępne sezonowo trzy rodzaje do wyboru)
Dania wegetariańskie
Zapiekanka z cukinii, z serem i pomidorem
Tarta z szpinakiem i ciastem filo
Faszerowana papryka zapiekana serem
Tort weselny piętrowy
(na bazie kremów lub musów – wypiek własny)
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
lub
Fontanna czekoladowa z owocami i słodkościami
lub
Ciasto weselne (dwa kawałki na osobę)
Kawa / herbata (bez ograniczeń)
Zimna płyta:
Plater mięs pieczonych i wędzonych
-szynka pieczona
-karczek pieczony w ziołach
-boczek zwijany pieczony
-rolada z indyka pieczarką
-galantyna drobiowa
-szynka wędzona u nas
-schab wędzony u nas
(trzy rodzaje do wyboru)
Ser żółty
Roladka z szynki ze szparagą
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Ozorki wieprzowe w marynacie chrzanowo – musztardowej
Sałaty:
z ananasa z kurczakiem gotowanym
szopska
grecka
tuńczykiem
jarzynowa
brokułowa
z fasolki szparagowej z kurczakiem
Miks sałat z grillowanym kurczakiem i grillowanym ananasem
(dwie sałatki do wyboru)
Łosoś norweski wędzony na zimno u nas
Śledź zielony opiekany lub kulki rybne w marynacie
Papryka konserwowa
Ogórek konserwowy
Pieczarka marynowana
Pieczywo jasne i ciemne / masła smakowe
Pierwsza kolacja :
Kolacja w formie bufetu serwowana na sali
Udziec wieprzowy pieczony z miodem i piwem
Filet z łososia z sosem cytrynowo – szafranowym
Zapiekanka z ziemniaków
Frytki
Fasolka szparagowa
Kapusta pekińska z kukurydzą
Sałata lodowa z vinaigrette
lub
Kolacja z grilla na tarasie w formie bufetu
Karczek
Filet z kurczaka
lub
Szaszłyk wieprzowy
Pstrąg lub łosoś
Surówka z białej kapusty
Sałata lodowa z vinaigrette
Ogórki małosolne lub kiszone
Sos jogurtowy czosnkowy
Sos grzybowy
Ziemniaki pieczone
Druga kolacja :
Barszcz czerwony
Krokiet lub pasztecik w cieście francuskim
Trzecia kolacja:
Paprykarz
lub
Bogracz
Wartość zestawu wraz z całkowitą obsługą, bez ograniczeń
czasowych, pokrowcami na krzesła, klimatyzacją,oraz dekoracjami i
kompozycjami kwiatowymi wynosi 190 zł / osobę. Apartament dla
nowożeńców gratis.